Integratieve therapie

Als integratieve therapeut maak ik gebruik van verschillende therapeutische stromingen en technieken. Ik koos voor een integratieve opleiding omdat ik zo nog beter kan werken op jouw maat. Ik heb de tools op zak om jouw vraag vanuit verschillende invalshoeken te bekijken: vanuit jezelf en je eigen beleving (je gedachten en gevoelens), je omgeving en relaties, je medische of lichamelijke toestand en misschien zelfs vanuit de maatschappij. We gaan aan de slag met wat je zelf brengt en op basis daarvan kiezen we de invalshoeken. Jij bent de regisseur in de therapieruimte.

Ik geloof in denken, voelen en doen. Ik ben ervan overtuigd dat praten en delen helpt. We verkennen de thema’s, gedachten of gevoelens waarmee jij vast komt te zitten. Openheid, aanvaarding en respect staan daarbij centraal.

Stappenplan? 

Sommige mensen houden van een duidelijk stappenplan. Maar integratieve therapie werkt niet volgens een vast aantal fases. We kijken steeds op basis van jouw vraag wat er precies nodig is. Jij bepaalt zelf hoe vaak je komt en je geeft mee de richting aan. Wel start ik steeds met een afgebakend intakegesprek. Tijdens dit gesprek gaan we dieper in op je vraag en bespreken we samen wat jij ziet zitten en hoe je verder wil gaan. 

Tarief

Een sessie kost 65 euro en duurt een uur. Er is terugbetaling mogelijk bij verschillende mutualiteiten.